2018-08-12 10:25:27• hírek • Bede Emőke

Ötvenezer eurós autót foglaltak le a határőrök

Egyre-másra akadnak fent a határátkelőknél lopott vagy körözött autók, különösen igaz ez a nyári időszakban, amikor megannyi hazánkfia tér vissza a külföldi vendégmunkából.

Augusztus 10-én, nem sokkal reggeli fél nyolc után érkezett meg a petei határátkelőhöz egy 30 éves Szatmár megyei férfi. Drága autójával azonnal felhívta magára a határőrök figyelmét, épp ezért a férfi és a jármű papírjait is alapos ellenőrzésnek vetették alá. Ennek során kiderült, a mindössze 3 éves, 230 ezer lej (kb. 50 ezer euró) értékű Mercedes Benz autót a német hatóságok már május óta körözik, így az egyenruhások úgy döntöttek, lefoglalják a nyomozás további idejére.



Hasonlóképp járt vasárnap reggel az a Máramaros megyei 45 éves férfi is, aki egy Mercedes E280 típusú autót szeretett volna az országba hozni. A határőrök a rutineljárásnak megfelelően elkérték személyes dokumentumait és az autó papírjait is, ezek ellenrőrzésekor azonnal riasztott a rendszer. Mint kiderült, a kocsit az olasz hatóságok már régóta keresik, ugyanis eredeti tulajdonosa bejelentette annak ellopását. A 13800 lej értékű autót a hatóságok lefoglalták a nyomozás további idejére.


A férfiak ellen a hatóságok orgazdaság miatt indítottak eljárást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: